Ända sedan bloggfenomenet tog fart har mode och kläder varit ett populärt område att blogga om. Idag finns det en uppsjö av modebloggar. Sofi Fahrman och Elin Kling ansågs länge vara två av de allra största inom detta område, men allt eftersom har nya och unga modetjejer tagit över deras plats på tronen. Du har kanske koll på några av de rutinerade, så som Kenza Zouiten och Angelica Blick? Det finns också många nya stjärnskott inom området att hålla ett extra öga på, liksom ett gäng modebloggare av det manliga könet.

Några av de mest framstående modebloggarna

Kenza Zouiten driver en av Sveriges största bloggar. Hennes fokus är mode och trender, och hon har dessutom skapat ett eget klädmärke vid namn IvyRevel. Tillsammans med Angelica Blick och Petra Tunngården är hon en trendsättare att räkna med än idag. Det finns dock många nykomlingar och något mindre bloggar som är värda att hålla koll på. Sveriges bästa modebloggare att följa och inspireras av i vår är bland andra följande: modellen Elsa Ekman, Fanny Ericson, Chrystelle Eriksberger och Sania Claus Demina för att nämna några. På dessa bloggar hittar du många bra inspirationsbilder av hög kvalitet, så det är bara att välja vraka bland dem och hitta din favorit.

Manliga modebloggare i Sverige

Världen av modebloggar domineras minst sagt av kvinnor, men det finns såklart ett gäng män och killar som också bloggar med fokus på mode och kläder. Har du koll på dem? Martin Hansson, som arbetade på Café och dessutom har ett eget klädmärke, är en av de största inom denna kategori. Andra populära modebloggar inom herrmode är Andreas Wijk, Rami Hanna och Jakob Andersson. Kom ihåg att många, såväl av de kvinnliga som de manliga, bloggare också har sina egna Instagram-konton idag. Där hittar du ytterligare stilinspiration och du får dessutom ta del av bloggarnas vardag bortom mode och trender.