Bloggvärlden är full av skönhetsgurus som delar med sig av sina tips och åsikter när det gäller smink, skönhet och hudvård. Kanske har dessa bloggare blivit så populära för att de både är mer aktuella och personligare än till exempel veckotidningar. Här är några av de mest framgångsrika skönhetsbloggarna.

En sådan blogg är Linda Hallbergs. Linda Hallberg är hår- och make up-artist sedan 2006 och delar på bloggen bland annat med sig av sina erfarenheter i yrket. Hon recenserar också produkter och tipsar om olika sminkningar och sätt att styla håret. Hennes blogg har tilldelats ett antal utmärkelser, till exempel ”Årets skönhetsblogg” och ”Årets beautyblogg”, från år 2010 respektive 2012. Du hittar hennes blogg på stureplan.se.

Hon har gått från att inte ens vara intresserad av smink till att bli nominerad till ”Årets make up-artist”. Enligt henne själv var hon mer en ”sportnörd”, som bland annat tränade karate, fotboll och gymnastik, och övade på skytte. Sedan utbildade hon sig till make up-artist efter gymnasiet för att hon tyckte att utbildningen verkade rolig, och inte riktigt visste vad hon skulle göra annars.

Till skillnad från andra bloggare håller Linda Hallberg en relativt opersonlig ton på sin blogg, och berättar inte mycket om sitt privatliv. Det är ett medvetet val, enligt henne, som vill vara försiktig med vad som hamnar på internet.

Hennes mål är att jobba med de stora modehusen, och hon håller för närvarande på att bygga upp sin portfolio för att kunna få bättre och mer prestigefyllda uppdrag. Läs mer om Linda Hallberg på devote.seSkönhetsblogg

Bloggen Hudspecialisten drivs av Annica Forsgren, som är hudterapeut och förutom sin blogg också driver en hudvårdsbutik på nätet som heter Skincity.se. På bloggen delar hon med sig av sina erfarenheter från hudvårdsbranschen och tipsar om produkter och ger råd för hur man bäst ska ta hand om sin hud. Hennes blogg har tilldelats utmärkelsen ”Årets bästa skönhetsblogg”, och hennes butik ”Årets bästa skönhetsbutik”. Läs mer om Annica Forsgren på hennes blogg: hudspecialisten.se.

En annan hudterapeut som bloggar är Mikaela Storm, som ligger bakom bloggen Walleri. Precis som Annica Forsgren delar hon med sig av tips och råd baserade på sin erfarenhet och utbildning, och recenserar produkter och skönhetsbehandlingar. Men hon skriver också om hur man kan förbättra huden från insidan, med råd om kost och näring, och svarar på frågor från sina läsare.

Det finns många som vill dela med sig av sina erfarenheter inom skönhetsbranschen. Du hittar fler tips på skönhetsbloggar på bloggtips.

Taggar