Om du vill lyckas med din livsstilsblogg måste du skapa en blogg som ger läsaren en orsak att återkomma. Här kommer fyra tips för att skapa en intressant livsstilsblogg.

1# Fokusera

Det finns många livsstilar att skriva om på en livsstilsblogg: en särskild kost, bo på landet, storstan, leva ekologiskt, utan pengar, med mycket pengar, på resande fot, etc. I ämnet livsstil finns det också många olika ämnen att fokusera på: mode, smink, utan smink, hälsa, träning, mat, barn, hus och många fler. Om du vill lyckas med din livsstilsblogg måste den handla om något mer specifikt än bara en allmän livsstil och ditt liv. Du måste skapa ett fokus som gör att personer som är intresserade av just det ämnet vill återvända.

Om du har köpt ett renoveringsobjekt och arbetar dig igenom varje rum, så är det ett ämne som många vill följa – vare sig de ska renovera huset eller inte – och som många kommer att vilja återkomma till – hur gick det med köket? Hittade ni en bra lösning? Både själva arbetet och era val är intressanta för

andra, då det ger andra personer information och kreativa idéer. Om du håller på att renovera ditt hus eller lägenhet hittar du snygga blandare till både kök och badrum hos Rörfokus, för ett smakfullt hem till bra pris. Du måste fokusera på en särskild livsstil och bra ämnen inom den livsstilen för att skapa en intressant livsstilsblogg. Ju mer specifik du är, desto större chanser har du att lyckas.

2# Tid, tid och tid

Det tar tid att skapa en blogg. Om du vill att din blogg ska bli stor måste du avsätta tid varje vecka, gärna flera gånger i veckan, och arbeta med bloggen – även när du inte har några besökare. Det tar ungefär ett halvår innan en blogg går från att vara en ”nybörjare” till att bli aktuell för sökmotorerna. Det är lite grann som att Google och de andra sökmotorerna ser nya bloggar som gröngölingar som ska hållas i schack. Du kommer alltså troligtvis inte att få tusen besökare per dag första eller andra månaden – såvida du inte är berömd eller lägger pengar på marknadsföring. Men om du inte skriver inlägg har du inget material till vare sig sökmotorer eller besökare. Du måste skriva inlägg även när ingen läser och planera långsiktigt. Bloggning ger inga snabba cash.

3# Innehåll

Förutom att hitta en bra synvinkel på din livsstilsblogg och sedan arbeta upp bloggen under tid, så måste du också ha bra innehåll på din sida. Bra innehåll är detsamma som kunskap som är intressant för dina besökare. Om du har beslutat dig för att fokusera på renoveringen av din sommarstuga eller hundar, skriver mycket och ofta, men fokuserar på dig och dina känslor eller problem, så kommer inte många vare sig hitta eller läsa din blogg. Människor är intresserade av att hitta lösningar på sina egna problem. Beskriv hur man bäst bygger ett växthus, äter veganmat och tränar eller kammar långhåriga hundar, och dina blogginlägg har ett värde för dina läsare – och du har skapat en intressant livsstilsblogg.