Drömmer du om att kunna leva på ditt internetföretag på heltid? Gå från fast anställning till att vara egenföretagare och vara din egen boss? Eller är du redan egenföretagare och vill ta företaget upp till en ny nivå? Här kommer tipsen.

Driva eget internetföretag

En heltidsbloggare är en egenföretagare. Det som är bra med just bloggen och internetföretag är att du kan börja arbeta med ditt företag redan nu, utan att behöva göra stora finansiella investeringar. Alla kan ha en blogg eller driva ett internetföretag och alla kan faktiskt lyckas. Förutsatt att de arbetar på rätt sätt. Först och främst måste du ha egen hosting och egna domäner som du driver dina sajter på. Sedan bör du också skapa flera sajter: webshop, flera olika bloggar och erbjuda någon slags konsultation, för att se vad du lyckas med. Om du redan har ett företag idag kan du också utveckla företaget på internet för att ge dig större möjligheter att lyckas.

Riktigt kontor

Seriösa företagare sitter inte och arbetar i soffan – på riktigt. För att arbeta effektivt måste du ha en bra arbetsplats dit du går när du arbetar. Självklart kan du sitta och göra vissa arbeten i soffan eller fåtöljen, men det går inte att ta det lugnt och samtidigt tro att man ska bli framgångsrik. Antingen skapar du ett bra hemmakontor där du arbetar eller så satsar du på att hyra kontor. Är du riktigt seriös med ditt internetföretag hyr du kontor i ett kontorshotell, då får du både en bra arbetsplats och andra företagare att samarbeta med. Du hittar ditt kontor eller mötesrum hos helio, som har sju coworking spaces över hela Stockholm.

Erbjud rätt vara eller tjänst

De personer som lyckas som bloggare erbjuder en tydlig vara eller tjänst. Du nischar din blogg och kombinerar den med en webbshop, e-kurser, e-bok och konsultation. Du måste ha en tydlig produkt som du säljer och sedan sälja den på olika plattformar. Genom att fokusera på en sak som du är riktigt duktig på kan du generera mycket mer inkomst än genom att ha tio olika slags projekt som du inte kan så mycket om. Framgångsrika internetföretagare är alltid expert. Dock kan du i början behöva testa olika slags projekt för att se vad som fungerar för dig.