Ett tema inom bloggvärlden som är mycket populärt är skönhet. En del kanske tycker det verkar vara ett ytligt ämne att blogga om, men det finns faktiskt fördelar med att skönhetsbloggar finns. Dels kan bloggar ge en annorlunda vinkel på skönhet än vad magasin och tidningar ofta gör. Men det är också en bra kanal att informera om skönhetsoperationer och liknande ingrepp.

Bloggar kan ge en ärlig bild

Till skillnad från tidningar som ofta är styrda av samarbeten och ekonomisk vinning finns det mer rum för ärlighet i en blogg. I en blogg förväntar sig läsaren att skribenten har ett eget personligt perspektiv på ämnet. Kommersiella tidningar kan ibland vinkla saker lite väl positivt, men också negativt för att använda sig av skrämselpropaganda.

En bloggare kan till exempel skriva sin ärliga åsikt om bröstimplantat från Motiva JOY och förhoppningsvis även ha en egen erfarenhet av företaget. Motiva JOY har utvecklat innovativa bröstimplantat som ger kvinnor en helt ny upplevelse. De ger ett säkrare ingrepp och ett bättre resultat.

En tidning i sin tur kan inte vara lika specifik med att lyfta fram varumärken, och skriver också ofta utifrån vad de tror att folk vill läsa, inte utifrån hur verkligheten faktiskt är. Samarbeten i en blogg ska dock alltid märkas ut enligt marknadsföringslagen.

Fler perspektiv på skönhet

En till stor fördel med bloggar om skönhet är att det enklare går att öka bredden på vad skönhet är. En blogg behöver inte vara mainstream på samma sätt som en tidning, vilket gör att vi faktiskt kan motverka ohälsosamma skönhetsideal med hjälp av skönhetsbloggar.