Det finns ett antal intressanta hundbloggar att läsa om du är intresserad av hundar. Ämnena berör det mesta som har med hund att göra, och flera av de större bloggarna tillhör mer eller mindre kända hundtränare eller hundprofiler.

Du kan låta dig inspireras av olika bloggar och få träningstips på samma gång. Om du till exempel vill börja med hund-parkour kanske det skulle vara både roligt och nyttigt att följa en blogg som skrivs av någon som utövar det själv med sin hund så att du kan knycka lite idéer och träningstips. Det är det bloggande handlar om, att dela med sig av sina erfarenheter och nå ut till andra.

Lära sig nya saker

En blogg inspirerar men kan också hjälpa dig att lösa problem. Du kan få väldigt bra tips på hur du kan hantera olika situationer som uppstår med din hund, så att du slipper få gråa hårstrån eller plötsligt håravfall av ren frustration för att hunden inte lyssnar som den borde. Skulle du faktiskt råka ut för håravfall eller extrem tunnhårighet kan du vända dig till Nordic Hair istället för att försöka klistra fast fällda hundhår på huvudet. Nordic Hair kan hjälpa dig med hårtransplantationer och PRP-injektioner för att avhjälpa tunnhårighet.

Hur hittar man hundbloggar att följa?

Har du någon favoritras som du tycker lite extra om? Du kanske går i tankar om att köpa hund och har hittat en uppfödare som du gillar? Många kennlar bloggar faktiskt om hundarnas liv och vad som händer i kenneln. Här kan du inhämta värdefull information om både rasen och uppfödaren.

Är det någon särskild hundsportgren du vill följa finns det gott om inspirerande tävlingsekipage som bloggar och genom att söka på internet hittar du tonvis med människor som bloggar om sina hundar. Du kan följa tävlingshundar, soffhundar, arbetande hundar som ID-hundar, vårdhundar och servicehundar för att få en intressant inblick i deras liv. Pyrenéerhunden Hicko bloggas det om och han muntrar upp och aktiverar äldre människor när han på jobbet. Förutom Hicko finns även Nyhetsmorgons Lilla Nymo som nog är den största hundkändisen för tillfället. Hon bor med Hundcoachen, Fredrik Steen, som bloggar aktivt om hundar, hundträning och om misskötsel av hund.

Tidningen Härliga Hund har tagit fram en lista på fem intressanta hundbloggar och här finns en blandad kompott av draghundar och dragträning, vårdhundar, lydnadsträning, vallning och mycket mer. Det bjuds på fina bilder samt tips och inspiration.

Starta egen hundblogg

Du kanske vill starta en egen hundblogg och dela med dig av din och din hunds vardag och erfarenheter till andra? Det måste inte handla om tävlingsekipage, det kan faktiskt handla om en vanlig sällskapshund istället. Prova om du känner för det. Det kostar inget, är roligt och det när det gäller hundar finns en aldrig sinande källa till bra och inspirerande material.