Bloggar började som personliga dagböcker på nätet och har nu utvecklats till att täcka många olika områden och intressen. En blogg kan både underhålla och ge information. Det finns modebloggar som följer de senaste trenderna, matbloggar med goda recept och träningsbloggar som ger tips om hur du ska komma i form. En relativt ny trend i bloggvärlden är gröna bloggar, de ger tips och inspiration till hur du kan leva en mer hållbar livsstil. Varje dag skapas nya bloggar och det finns mängder med gröna bloggar som är lärorika och fulla av inspiration.

Inspireras till en hållbar livsstil

Jämförelsesajten GreenMatch, som jämför gröna energikällor och dess leverantörer, har valt ut 40 inspiratörer för hållbar livsstil som alla dokumenterar sitt arbete och engagemang på sina respektive bloggar. Bland dem finns modevetaren Adrienne Collin som driver bloggen adrienne.continuationmagazine.se, där vi som läsare kan läsa om hållbart mode och hur du kan göra de bästa second hand-fynden. Bloggen Dumpstringslyx.se tar upp ämnet dumpstring, som den senaste tiden blivit allt mer populärt. Dumpstring innebär att man tar tillvara på mat som kastas av livsmedelskedjorna och som annars skulle gå till spillo. Inspiration till vegetariska och nyttiga recept kan du hitta på bloggen vegoeco.se, där målet är att ge information och tips till enkla förändringar i din vardag.

En av Sverige största bloggar

Underbara Clara är en av Sveriges största bloggar, som drivs utav Clara Lidström. Här kan du läsa om ett liv på landet och om allt ifrån loppisfynd till maträtter och skönhetsprodukter. Utöver bloggen så skriver Clara barnböcker och arbetar inom radio och tv. Hon har utsetts till flera olika priser för sin blogg och sitt engagemang för miljön. Bland annat årets miljöhjälte av Naturskyddsföreningen och årets secondhandprofil av Erikshjälpens Secondhand. Att börja läsa gröna bloggar är en utmärkt start för att hitta inspiration och få tips om hur du enklare kan börja leva en livsstil som är hållbar både för dig, din ekonomi och miljön.