Följer du massor av bloggar eller har du kanske en blogg själv? Sverige har länge varit ett ledande land när det gäller bloggar, det är vårt lilla land och USA som innehar flest bloggare per capita. En av de mest kända bloggarna i Sverige är Blondinbella som startade sin dagbok på nätet för cirka tio år sedan. De som har följt henne från början har kunnat se henne växa upp från att vara tonåring till att gifta sig med sin man och tillsammans med honom skaffa två barn – Gillis och Sally.

Att våga uttrycka sig

Isabella_Löwengrip_(Blondinbella)_2012-09-28_001När det gäller bloggar i Sverige är det framförallt en grupp i samhället som har varit särskilt intresserad: unga tjejer. I bloggningens begynnelse skrevs de flesta bloggarna av tjejer, för tjejer. Det gäller även Blondinbella som redan från början har haft en stor kvinnlig publik, även om hennes läsare idag är något äldre än de var för några år sedan. Blondinbella heter egentligen Isabella Löwengrip och hon säger själv att hon vill använda bloggen för att stärka unga tjejer. Tjejer som vill uttrycka sig ska få stöd i att göra det, oavsett om man vill skriva en bok, göra egen musik eller kanske skapa en dansgrupp. Vi behöver inga kommunala DJ:s om man själv kan snurra plattorna. Blondinbella har startat många bolag under åren, där några har blivit framgångsrika och några har avslutats tidigt. Hon har alltid pratat öppet om alla sina affärer, både de lyckade och de misslyckade, eftersom vägen till framgång är att överhuvudtaget våga.

När Blondinbella fick barn

När Blondinbella startade sin blogg år 2005 gick hon på gymnasiet och skrev mycket om plugget, festande och smink. Hon lade regelbundet upp så kallade outfit-bilder där man kunde se hennes långa blonda hår och dyra märkeskläder. Vissa personer tyckte att det stack i ögonen att se en sådan ung tjej ägna sig åt sådana ytliga aktiviteter och Blondinbella blev ibland hårt åtsatt i pressen och på sociala medier. Sedan dess har tiden gått och Isabella har stadgat sig och skaffat barn med sin ungdomskärlek Odd. När Blondinbella fick barn förändrades många människors syn på henne, även om några fortsatte att knorra om att hon kanske var för ung för att ha barn. Numera är hon en respekterad affärskvinna som ofta blir inbjuden till paneldebatter och event för att tala om självkänsla och mod för unga kvinnor. Hennes hår- och hudvårdsmärke Löwengrip Care and Color är en av hennes senaste succéer på marknaden.